Az aranyér a leggyakoribb végbél betegség.

A lakosságnak akár 40%-át is érintheti az aranyeresség életének valamely szakaszában, tehát igazi népbetegség. Civilizációs ártalomnak is tekinthetjük, kialakulása ugyanis összefügg az álló-ülő életmóddal, a helytelen táplálkozással, a túlsúllyal, higiénés problémákkal, de a szüléssel, rendszeres székrekedéssel is.
Az aranyér önmagában nem betegség: fontos része a végbél záró mechanizmusának. Betegséggé akkor válik, ha a csomó megnagyobbodik, a nyálkahártya megnyúlik, panaszok jelentkeznek.

Az aranyér betegség vezető tünetei:
a vérzés, viszketés, kitüremkedés, fájdalom, melyek más végbélbetegségek, így pl. a végbélrák, végbélrepedés, sipoly vagy bőrbetegség jelei is lehetnek.

Tapasztalatunk, hogy bármilyen végbél panasz esetén a páciens, de gyakran a családorvos által felállított diagnózis is: aranyérbetegség. Ezért is nagyon fontos a panaszok szakszerű kivizsgálása, és lehetőség szerint a megelőzése.

Az aranyér kialakulásának egyik oka lehet a folyamatos székrekedés is. Ezen segíthet az alkalmankénti beöntés, mely fellazítja a székletet.
Ez a művelet egyes beöntő eszközökkel kényelmetlen, ezért sokaknak nagyon kellemetlen a használata, máso le is mondanak róla.

Az úgy nevezett ejtő tartályos eszközök használata igen bonyolult, nehézkes, és nem biztos, hogy eredményes. Arról nem is beszélve, hogy komoly előkészületeket kíván. Ezt a készüléket csak otthon tudjuk használni, még családtagjaink elől is elzárva. Vendégségben, vagy utazásaink során szóba sem jöhet.

Ezzel szemben a MedCare intimzuhany egy piperetáskában elfér, és felszerelése bárhol a világon egy mozdulattal megtehető. Csak a kézi zuhanyfej helyére kell csavarni, és használatra kész. Csatlakozása nemzetközi, standard. (1/2 colos)

Tudnivalók a biztonságos eszközről:

Nem is gondolnánk, hogy némely eszközök még veszélyesek is lehetnek.

1.
A ballonos irrigálókat kézzel kell megnyomni, így a kézi erő juttatja be a folyadékot a végbélbe. De tudták Önök, hogy egy átlagos kézi erővel akár 4 bár nyomást is el lehet érni, ami nagyon sok. Az ilyen erővel a végbélbe juttatott folyadék hirtelen nem tud utat törni magának és túlnyomást idézhet elő
Ezeknek a ballonos készülékeknek a kezelőfeje általában sima felületű, nincsenek rajta kialakítva vízvisszafolyást elősegítő csatornák.
Szemben a MedCare Intimzuhannyal, amelynek a kezelőfején 4 db csatorna segíti a többlet víz azonnali visszafolyását, megakadályozva ezzel a túlnyomást.

2.
Bizonyos irrigáló készülékek némelyikének a kezelőfeje keskeny,kemény, hegyes végű. A végbél fala pedig vékony, sérülékeny. Ezeknek az eszközöknek a rossz szögben való használatával könnyen felsérthetjük, átszúrhatjuk a végbél falát.

Ezzel szemben a MedCare intimzuhany kezelőfeje tompa végű és rugalmas anyagból készült.

3.
Az emberek nagy többsége nincs tisztában a beöntéshez szükséges, ugyanakkor elégséges víz mennyiségével, és főleg a beöntő folyadék koncentrációjával.
Az egyes eszközök űrtartalma vagy kevés, vagy sok. A ballon tartalmát csak többszöri nyomással lehet bejuttatni. Az egyes benyomások között a kezelőfejet ki kell húzni a végbélből, majd ismét behelyezni, különben a visszaszívás/ visszafertőzés veszélye áll fenn. Az pedig, hogy ki mit tölt bele, a betegre van bízva.
Az ejtő tartályok űrtartalma pedig jócskán meghaladja az egyszerre biztonságosan bejuttatható víz mennyiségét.
A MedCare Intimzuhany a beöntéshez alkalmazható Complex kapszulával úgy van kialakítva,hogy a kapszulában lévő sókristályokat maximum 1 liter víz bevitelével oldja ki, így 0,9%-os koncentrációjú sóoldatot hoz létre, majd a készülék működése automatikusan leáll. Ez az infúzió alapanyagának a megfelelője.
A MedCare Intimzuhany így biztosítja a bevitt folyadék optimális mennyiségét és minőségét.

Használata nagyon egyszerű, biztonságos, kényelmes és bárhol külső személy segítsége nélkül egyedül is alkalmazható.