A székrekedés

Nagyon kellemetlen állapot, amely súlyos mértékben kihat mindennapi tevékenységünkre. Akkor jön létre, ha valamilyen okból kifolyólag az emésztőrendszer nem működik megfelelően.
A székrekedés során a vastagbélben az izmok nem működnek megfelelően: a perisztaltika átmenetileg leáll vagy nagyon lelassul. Ennek számos oka lehet

  • idősebb kor és kevés mozgás
  • hormonális változások a terhesség és a menopauza (változókor) során
  • a testmozgás jelentős hiánya, főleg idős korban
  • súlyos kiszáradás
  • stressz, aggódás vagy a székelési inger figyelmen kívül hagyása
  • bizonyos gyógyszerek, például fájdalomcsillapítók, savkötők, depresszió elleni szerek és vérnyomáscsökkentők
  • bizonyos betegségek, például hipertireózis (a pajzsmirigy túlzott működése, amely fölöslegesen sok pajzsmirigyhormon termelődésével jár), cukorbetegség, Parkinson-kór és más neurológiai betegségek.

A székrekedés lehet elsődleges és másodlagos. Az elsődleges székrekedés első formájában a béltartalom normális ütemben, a másodikban annál lassabban halad végig a vastagbélen, a harmadikban a zavar a végbélnél, a székletürítés mechanizmusában jelentkezik.
A székrekedés általában nem önálló betegség, hanem fontos tünet, mely a bélműködés és a székürítés zavarát jelzi. A másodlagos székrekedés hátterében valamilyen alapbetegség, általában hormon-, illetve anyagcsere-betegség, netán idegrendszeri zavarok húzódnak meg.
Székrekedésről akkor beszélhetünk, ha a székürítések száma heti háromnál kevesebb vagy két székürítés közt 48 óránál hosszabb idő telik el, a széklet a normálisnál sokkal keményebb, egyszerre viszonylag kis mennyiségű, naponta 50 grammnál kevesebb, az ürülés lassú és nehezen, csak erőlködés árán megy, utána is megmarad a teltségérzet.

Bár általános a naponkénti székürítés, az ettől eltérő, de rendszeres ritmus is elfogadható, ha a széklet állaga normális és az ürítés nem jár kellemetlenséggel, erőlködéssel.
A székrekedés általában nem veszélyes, az étrend módosítása és testmozgás megoldja a panaszokat
Orvoshoz kell azonban fordulni, ha mindez nem segít, a panaszok egy hétig elhúzódnak, vagy hasi fájdalom, testsúlycsökkenés, véres széklet, gyengeség, láz, hányás is jelentkezik.

A székelet fellazításának egyik legkíméletesebb módja a beöntés.,mégis kevesen alkalmazzák.
Persze nem mindegy, hogy milyen eszközzel kell elvégezni.
Ismerje meg a MedCare Intimzuhany működését.

A beöntéshez, irrigáláshoz mindenkinek a ballonos, vagy ejtő tartályos készülékek jutnak az eszébe, pedig nem is gondolnánk, hogy némelyek még veszélyesek is lehetnek.

1.
A ballonos irrigálókat kézzel kell megnyomni, így a kézi erő juttatja be a folyadékot a végbélbe. De tudták Önök, hogy egy átlagos kézi erővel akár 4 bár nyomást is el lehet érni, ami nagyon sok. Az ilyen erővel a végbélbe juttatott folyadék hirtelen nem tud utat törni magának,és túlnyomást idézhet elő
Ezeknek a ballonos készülékeknek a kezelőfeje általában síma felületű, nincsenek rajta kialakítva vízvisszafolyást elősegítő csatornák. Szemben a MedCare Intimzuhannyal, amelynek a kezelőfején 4 db csatorna segíti a többlet víz azonnali visszafolyását, megakadályozva ezzel a túlnyomást.

2.
Bizonyos irrigáló készülékek némelyikének a kezelőfeje keskeny,kemény, hegyes végű. A végbél fala pedig vékony, sérülékeny. Ezeknek az eszközöknek a rossz szögben való használatával könnyen felsérthetjük, átszúrhatjuk a végbél falát.
Ezzel szemben a MedCare intimzuhany kezelőfeje tompa végű és rugalmas anyagból készült.

3.
Az emberek nagy többsége nincs tisztában a beöntéshez szükséges, ugyanakkor elégséges víz mennyiségével, és főleg a beöntő folyadék koncentrációjával.
Az egyes eszközök űrtartalma vagy kevés, vagy sok. A ballon tartalmát csak többszöri nyomással lehet bejuttatni.

Az egyes benyomások között a kezelőfejet ki kell húzni a végbélből, majd ismét behelyezni, különben a visszaszívás/ visszafertőzés veszélye áll fenn. Azt pedig, hogy ki mit tölt bele, a betegre van bízva.
Az ejtőtartályok űrtartalma pedig jócskán meghaladja az egyszerre biztonságosan bejuttatható víz mennyiségét.

A MedCare Intimzuhany a beöntéshez alkalmazható Complex kapszulával úgy van kialakítva,hogy a kapszulában lévő sókristályokat maximum 1 liter víz bevitelével oldja ki, így 0,9%-os koncentrációjú sóoldatot hoz létre, majd a készülék működése automatikusan leáll. Ez az infúzió alapanyagának a megfelelője.

A MedCare Intimzuhany így biztosítja a bevitt folyadék optimális mennyiségét és minőségét.

Használata nagyon egyszerű, biztonságos, kényelmes és bárhol külső személy segítsége nélkül egyedül is alkalmazható.