Gyakori kérdések

 

Mi a különbség a SPA Multifunkciós zuhany és a MedCare Intimzuhany között?

A SPA Multifunkciós zuhany 2 külön kezelőfejjel használható: normál zuhanyfejjel vagy  Intim Applicatorfejjel.

A MedCare Intimzuhany csak Intim Applicatorfejjel kerül forgalomba.

A két eszköz nyele megegyező, ezért a Multifunkciós zuhany mellé külön opcióként kapható az Intim Applicatorfej. Ha Ön napi rendszerességgel használja az Intimzuhanyt, ajánlott a normál zuhanyzáshoz a SPA Multifunkciós zuhanyfejet használni, mert így csak a kezelőfejet kell cserélni és nem kell a zuhany nyelét lecsavarni a gégecsőről.

Hogyan kell a kapszulát az eszközbe helyezni?

A kapszula hatóanyaggal töltött felén kis perem található mely megakadályozza a kapszula helytelen irányba történő elhelyezését. (Kérjük ne erőltesse a behelyezést!) A kapszula sóval töltött felének a kezelőfej felé kell mutatnia. Amennyiben így helyezi be a kapszula könnyedén becsúszik a kezelőnyélbe.

Használható a készülék hüvely és végbélkezelésre egyaránt?

Igen, az Applicatorfej alkalmas a hüvely és a végbél kezelésére is. DE ! nem szabad használni ugyanazt az Applicatorfejet a hüvely és a végbél kezelésére ! Külön Applicatort kell használni személyenként és testtájanként is !

Hogyan kell az Applicatort a végbélbe juttatni ?

Anális használat esetén minden esetben használjon vizes alapú sikosítót. Így könnyen tudja a végbélbe juttatni az Applicatort.

Hogyan kell eltartani a terméket?

Felbontás után a kapszulát mielőbb fel kell használni. Felhasználásig száraz, hűvös helyen, gyermektől elzárva, lehetőleg gyógyszerek között kell tartani.
Az eszközt alapos elmosás után, szárazra törölve tárolja.

Milyen víznyomás szükséges az eszköz működtetéséhez?

Ajánlott a vízcsapot teljesen kinyitni. A  készülékben több nyomáscsökkentő tényező van beépítve, így nem fenyeget a túlnyomás veszélye. A vezetékes hálózat víznyomása elégséges az Intimzuhany használatához.
Amennyiben gáz-bojlerrel rendelkezik a folyamatos áramlás céljából kérjük nyisson meg egy másik melegvizes csapot is.

Mennyi ideig tart az irrigálás?

Az irrigálás során nem szabad hosszasan kimosni a hüvelyt, ez a normálflórát károsíthatja. Mindössze rövid ideig tartó, intenzív öblítés szükséges. Az Intimzuhany esetében figyeltünk erre a fontos tényezőre. Ezért az eszközt nem lehet kapszula nélkül használni. A kapszula szabályozza az öblítés idejét.A kapszulában lévő sókristály kb. fél liter vízzel oldódik ki, majd ezt követően a készülék működése automatikusan leáll. Miután az öblítés leáll (ezt érezni lehet) a hatóanyag mindössze néhány másodperc alatt a hüvelybe kerül. Csak ezt követően kell az eszközt eltávolítani.

Milyen gyakran kell használni az irrigálást?

Amennyiben általános intim higiéniai célokra használja, hetente egyszer illetve alkalomszerűen javasoljuk az Intimzuhany használatát. Az intimzuhany használata napi rendszerességgel sem okoz problémát.

Amennyiben panaszai vannak, kúraszerűen egy hétig (napi 1 alkalommal )  majd hetente egyszer használja.

Álló vagy fekvő helyzetben kell végezni az irrigálást?

Az öblítés és hatóanyag bejuttatás szempontjából mindkét testhelyzet alkalmas az irrigálásra. A hatóanyag megtapad a hüvely falán, tehát nem mosódik ki az öblítés folyamán.

Javasolt-e menstruáció ideje alatt az eszköz használata?

Nem javasolt. A menstruáció után az eszköz használható.

Javasolt-e terhesség ideje alatt az eszköz használata?

Nem javasolt. A szülést követő amennyiben nőgyógyásza is javasolja, az Intimzuhany használata megengedett.

Használata javasolt-e intrauterin fogamzásgátló eszköz (spirál) mellett?

Igen, ebben az esetben kifejezetten javasolt. Az intrauterin fogamzásgátló eszközök megbonthatják a normálflóra egyensúlyát.

Használata javasolt-e antibiotikum vagy más gyógyszeres kezelés mellett?

Igen javasoljuk, mert az antibiotikumok nem válogatnak a Lactobacillus vagy kórokozó baktérium között, ezért a kezelések során a hüvely normálflórájának egyensúlya megbomlik. Javasolt továbbá nőgyógyászati kezelések kiegészítéseként amennyiben nőgyógyásza is tanácsolja.

Hogyan lehet megkülönböztetni a hüvelyi fertőzéseket?

A hüvelyi fertőzések megkülönböztetése szakorvosi feladat. Az intimhigiéniai eszköz használata az egészségmegőrzés, a normál egyensúlyi állapot fenntartásában és visszaállításában tölt be jelentős szerepet.

Milyen hatóanyagokat tartalmaznak az eszközbe helyezhető kapszulák?

Mindegyik kapszulában 10gr sókristály biztosítja az öblítéshez szükséges 0.9%-os sóoldatot. A dugattyúval elválasztott hatóanyagtérben 8ml hatóanyag található. A hatóanyagok, vékony filmréteg formájában, a hüvely belső felületén tartósan megtapadnak.
Hatóanyagok: tejsav, cickafark, kakukkfű, körömvirág, zsálya, levendula.