A gombás bőrfertőzések melegágya a fülledt nyári időjárás

A bőrbetegségek közül a ma már sok országban népbetegségnek számító gombás megbetegedések a leggyakoribbak. A gombák szaporodásnak kedvez a meleg, nedves és sötét környezet, ezért az uszodák és a fürdők vize, valamint a szaunák és a különböző közösségi mosdók kiváló táptalajt szolgáltatnak a gombás fertőzéseknek.

A gombák képesek megemészteni a bőr, a hajszál és a köröm szarurétegét, amivel megfertőzik a bőrt, a hajat és körmöt is. A gombás megbetegedésekkel szemben szervezetünk természetes védekezőképességgel rendelkezik, amiben a bőrünkön természetes körülmények között előforduló baktériumflóra, a bőr savköpenye és az ép szaruréteg együttesen játszik szerepet. A védőmechanizmusok bármelyikének károsodása esetén nagyobb valószínűséggel alakul ki fertőzés.
Az említett testtájakon kívül gyakran alakul ki gombás fertőzés az összefekvő területeken (például lágyékhajlat, de még a hüvelyben is).

A gombás fertőzések külön csoportját alkotják a Candida által okozott megbetegedések. A Candida hüvelygyulladást és folyást is okozhat, melynek jellemző tünete az égő, viszkető érzés, illetve a sárgás-fehér színű folyás. A fertőzött nők partnerüket is megfertőzhetik: férfiaknál a fertőzés a makk és a fityma gyulladását, ugyanitt viszketést, vörösséget okoz.
A kandidiázis (moniliázis) a Candida nevű sarjadzógomba által okozott fertőzés.
Antibiotikumokkal kezelt betegek gyakrabban kaphatnak Candida-fertőzést, mivel az antibiotikum elpusztítja a nyálkahártyákon normálisan található baktériumokat, s így lehetővé válik a Candida korlátlan elszaporodása. Kortikoszteroidok és immunszupresszív szerek alkalmazása szervátültetés után szintén csökkenti a szervezet ellenállását a kandidiázissal szemben. Terhesek, túlsúlyos emberek, cukorbetegek is hajlamosabbak erre a fertőzésre.

Hogyan előzhetjük meg a gombás bőrfertőzések kialakulását ?

A nagy nyári melegben különösen fontos a mindennapi intim tisztálkodás, mely a hüvelyre, és annak környékére is vonatkozik.

A MedCare intimzuhannyal egy egyszerű zuhanyozás közben is könnyen végezhetünk egy Levendula géles hüvelyöblítést, mely tökéletes megelőzés lehet a káros baktériumok elszaporodása, és a különböző hüvelyi fertőzések kialakulásával szemben.

Különösen fontos egy hüvelyöblítést végezni strand vagy uszodahasználat után.

Ne feledjük azt sem, hogy ilyenkor könnyebben ismerkedünk, gyakrabban alakulnak ki alkalmi kapcsolatok, melynek kísérője a nemi aktus.

Mindenkiben felmerül ilyenkor a kérdés: vajon nyugodt lehetek a partnerem tisztaságát illetően? Azonban kényelmetlen rákérdezni.

Jó megoldást nyújt a MedCare intimzuhany, melyet felajánlhatunk partnerünknek Egy közös zuhanyozás előjátéknak akár csábító is lehet.

A MedCare Intimzuhany egy nagyon egyszerű, de hatékony lehetőséget kínál a betegségek megelőzésére, kezelésére.

A hüvelyöblítés egyszerű, házilag elvégezhető , mégis teljesen biztonságos módszere a
MedCare Intimzuhany

Tudnivalók a biztonságos eszközről:

1. Túlnyomás veszélye
A hüvely fala rásímul az applicatorfejre, melyet benyomunk a hüvelybe. A jelenleg kapható más eszközöknél ez a fej nem rendelkezik vízvisszavezető csatornákkal, hanem teljesen sima körkörös a felülete. Így a ballonos , ejtőtartályos eszközöknélnél ( R-med, Dolhai, Floragyn ) kézzel kb.0,7-1 Bar, vagy a vezetékes vízhálózatra csatlakoztatható Lady Pharma eszköznél 3,5-4 Bar nyomással kerül a víz a hüvelybe. Ez nagyon nagy nyomás és mivel nem tud távozni, mert az izom körbefogja a kezelőfejet, ezért a hüvely előbb felfújódik, mint egy luftballon, majd a bevitt víz a hüvelyváladékkal keveredve utat tör magának felfelé a méhszáj felé. (www.medcareltd.com honlapon ultrahangos felvételen megtekinthető ) Ez nagyon veszélyes ,mert pont azt a fertőzött hüvelyváladékot nyomja még feljebb, amit kiöblíteni szeretnénk. Gyakran kismedence gyulladáshoz és fertőzéshez vezet. ——> A MedCare Intimzuhanynál az applicatorfejen mély bevágású vízvisszavezető csatornák vannak beépítve, melyek biztosítják a bevitt folyadék azonnali távozását. A végbélbe történő alkalmazásnál szintén ezek a csatornák akadályozzák meg a túlnyomás kialakulását, és biztosítják, hogy a felesleges víz távozhasson.

2. Visszafertőzés veszélye
A ballonos, kézzel működtetett eszközöknél a nyomás után, ha nem húzzák ki a hüvelyből a kezelőfejet, akkor a ballon elengedésekor egy szívó hatás jön létre és azonnal bekerül a ballonba a fertőzött hüvelyváladék. A következő nyomásnál már egy fertőzött folyadékot juttatunk be. ——>
A MedCare intimzuhanynál a vezetékes víz folyamatosan egy irányba áramlik keresztül a kapszulán, folyamatosan tiszta vizet juttat a hüvelybe. Szívó hatás még a készülék leállása után sem jön létre.

3. Csak oldal irányú öblítés
Azoknál az eszközöknél , ahol a kezelőfej végén lévő lyukon kerül a víz a hüvelybe, ott az öblítő folyadékot a készülék egyenesen a méhszájba nyomja nagy nyomással. —>
A MedCare intimzuhany applicator fején az öblítésben résztvevő víz kibocsájtó lyukak csak oldal irányba vannak kivezetve, így a hüvelynek csak az oldalfalát érik, és a fent említett vízvisszavezető csatornákon azonnal távozik.

4. Kontrollált mennyiségű vízbevitel
A hüvely flóráját nem szabad teljesen kimosni. Ezért fontos, hogy az öblítéshez kb. fél liter víznél többet ne használjunk. A kézzel működtetett készülékeknél a használója dönti el, hogy mennyi vízzel irrigál. A vezetékes vízhálózatra kötött másik készüléknél szintén a betegre van bízva, hogy mikor zárja el a csapot. Arról nem is beszélve, hogy ennél az eszköznél nem tudni, hogy a kapszulában lévő töltet mikor fogy ki. Így az is előfordulhat, hogy a kapszula töltete már rég kiürült, és a bevitt töltetet tovább öblítve ki is mossuk a hüvelyből. ——>
A MedCare intimzuhanynál a 2 fázisú kapszulában lévő sókristályok mérete, a kapszula működési elve úgy van kialakítva, hogy a só fél liter vízzel kioldódik, majd a teljes kiürülést követően a víz folyása a beteg beavatkozása nélkül automatikusan leáll. Így még véletlenül sem történhet túlöblítés. ( A beöntéshez használatos kapszulák úgy vannak kialakítva, hogy a bennük lévő sókristály kb.1liter vízzel oldódik ki, majd a víz folyása automatikusan leáll.)

5. Kontrollált mennyiségű és minőségű töltet
Ahol a betegre van bízva a hüvely öblítő és kezelő töltet elkészítése, adagolása, koncentrációjának kialakítása, ott előfordulhat, hogy nem a megfelelő mennyiségű és minőségű anyaggal történik meg a kezelés. ——>
A MedCare intimzuhany használatánál ez nem fordulhat elő, mert minden kapszula gyárilag töltött, pontosan meghatározott mennyiségű és minőségű töltettel van ellátva. Minden kapszula egyszer használatos, nem utántölthető. Kivétel ez alól a Magisztrális kapszula, ahol csak az öblítő funkciót ellátó első rész van betöltve, a második részbe az orvos által előírt kész gyógyszert kell betölteni a kapszula mérete által megengedett mennyiségben.

6. Gyógyszerbevitelre is alkalmas
A hüvelykezelés leghatékonyabb módja a lokális kezelés. Ez azt jelenti, hogy a hüvely felső részében kell bejuttatni azt a gyógyszert, ami a leghatékonyabb formájában folyadék állagú. Ennek a megoldása igen nehézkes. Ecseteléssel csak az orvos képes rá. Otthon csak krém vagy kúp formában kivitelezhető, ami viszont fölösleges, néha káros vivőanyagot tartalmaz. Ugyanakkor ezek bejuttatása sem egyszerű, és nem oda jut ahová kellene. —–>
A MedCare intimzuhany minden nehézség nélkül pontosan a hüvely legfelső részébe juttatja be a kívánt állagú gyógyszert. A kapszula második fázisában lévő hatóanyag a kezelőfej belső csatornáján keresztül pontosan a kezelőfej legfelső részén távozik és minden akadály nélkül kerül a hüvely legfelső részébe. Mindez a beteg közreműködése nélkül. Így a legproblémásabb kezelés is elvégezhető otthon, könnyen, egyszerűen, biztonságosan, hatékonyan.

7. A kezelés csak originál kapszulával működik.
Más eszközzel való irrigáláskor a használóra van bízva a töltet koncentrációja, mennyisége és minősége. Nagy az esélye a helytelen kezelésnek, ami komoly károkat is okozhat. ——>
A MedCare Intimzuhany csak megtöltött, originál MedCare kapszulával működik. Ez biztosítja, hogy semmilyen más, a rendeltetésétől eltérő, nem kontrollált és nem biztonságos kezelést végezzenek vele. Az eszköz így maximálisan a beteg biztonságát szolgálja.

Ehhez a kényes művelethez használjon biztonságos eszközt!